Boerderij de Achterhof ligt op een schitterende locatie in een landelijk stiltegebied vlak buiten de bebouwde kom van IJsselstein.

De familie van Schaik heeft hier een kleinschalig agrarisch bedrijf met schapen, kleinvee en een aantal koeien. Al meer dan 12 jaar is ‘De Achterhof’ een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid terecht kunnen voor activiteiten en om aan hun ontwikkeling te werken.

De activiteiten zijn heel laagdrempelig omdat wij geen productie hebben. Meehelpen op de boerderij kan, maar er zijn ook activiteiten als schilderen, handvaardigheid, aanleren van oude ambachten en educatieve activiteiten. Heel belangrijk op ‘De Achterhof’ is het onderlinge sociale contact.

Voor boerderij de Achterhof zijn vrijwilligers onmisbaar! Dankzij de inzet van de vrijwilligers kan de boerderij een fijne en gezellige plek bieden voor mensen die anders thuis zouden zitten. Op dit moment is de boerderij op maandag, dinsdag en donderdag geopend voor onze cliënten.

Voor de begeleiding zijn wij doorlopend op zoek naar mensen die dit graag willen doen. Vandaar onze oproep dat wij op zoek zijn naar de leukste en gezelligste:

Activiteitenbegeleid(st)er – Vrijwilliger

flexibel aantal uren per week; van 4 – 24 uur.

Wat ga je doen?

  • Deelnemers ondersteunen bij het uitvoeren van hun activiteiten. Denk hierbij aan: helpen in de tuin,  creatieve activiteiten zoals tekenen/schilderen en handwerken. Net waar je voorkeur naar uit gaat. Belangrijk: iedereen werkt op zijn/haar eigen tempo en niveau.
  • Aanspreekpunt voor deelnemers en waar nodig doorverwijzen naar de trajectbegeleider
  • Bieden van een luisterend oor en ook gezellig praten over wat hen bezighoudt.

Welke kwaliteiten moet je hebben?

  • Affiniteit met de doelgroep en gemotiveerd om deelnemers te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling.
  • Het is een pré als je handig bent in de tuin of/en beschikt over creatieve kwaliteiten
  • Geduldig en om kunnen gaan met weerstanden
  • Sociaal ingesteld en communicatief vaardig


Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Valentin Herrera op telefoonnummer 06 – 51 28 26 18 of per mail: vherrera@nieuwland.nl.